Diktér moden eller lad moden diktere dig

Den skifter oftere, end vinden skifter retning, hvilket gør det umuligt for dig at have en garderobe, der er up-to-date. Går man år tilbage, var der sæsoner fordelt på de fire årstider. Men sådan er det langt fra i dag. Her er der en bestemt type mode, eller look om man vil, for hver eneste måned - og det nyder de mange modebrands rigtig godt af. Det er efterhånden blevet ligesom at investere i en bil - før du går ud af butikken, er dit outfit out of style.

Du kan enten vælge at diktere moden og skabe din helt egen stil eller lade dig diktere af de mange stilarter, som ikke bliver færre. Lige nu, i skrivende stund, er den 90?er-agtige stil in igen. Buffalo-støvler og Dr. Martens pryder igen alkens modebutikker, som mener at have fat i den lange ende og tiltrækker de mange hungrende modefans i alle aldre og med dybe lommer.

Vælger du at gå med på moden, behøver du ikke partout at købe nye klude hver eneste måned. Det bliver hurtigt en dyr fornøjelse. Bæredigtighed i form af omforandring af dit gamle tøj er et varmt emne lige nu. Måske noget for dig, der har masser af emner liggende på bunden af dit klædeskab.

Af Max Den 09.11
Diktér moden eller lad moden diktere dig


Genbrug er det

Den varme kartoffel lige nu er klimaet. Bæredygtighed er blevet en fast del af alle virksomheders vokabular - da kunderne køber den gode historie om, at virksomhederne tager socialt ansvar. Derfor er genbrug det "nye" sort, og der bruges i dag flere penge på genbrugstøj, reparation af tøj og oplægning af bukser mv., således at der ikke produceres mere tøj end nødvendigt. Men det er så meget sagt. Dog et skridt i den rigtige retning.

Ønsker du at gøre noget godt for dig selv, din pengepung og ikke mindst klimaet, bør du bidrage til at reducere overforbruget - hvilket en del tøjkoncerner kunne lære en del af. Det kan være, at dine gamle bukser er kommet på mode igen, eller dine forældre har et par moderigtige klude liggende i gemmerne, som pludselig er in igen.

Leder du fx efter en skrædder i Århus, kan du høre vedkommende om mulighederne for at gøre noget ved dit gamle tøj. Du har helt sikkert noget guld gemt i skattekisten, som andre vil synes er fedt. Og ikke mindst dig selv.


Vær tro mod dig selv

Når vi taler om mode, bør man skelne mellem, hvad den almene befolkning faktisk går i og det, man ser på catwalken. Mange af de kreationer, man ser på det aflange podie, ses ikke ofte i gadebilledet grundet de outrere konstruktioner og vilde temaer. Men farvemæssigt har de en impact på, hvad der udkommer i butikkerne.

Men det vigtigste af det hele, hvad angår tøjmode, er, at du er tro mod dig selv. Går du i et jakkesæt eller en kjole, fordi du søger andres accept, finder du måske aldrig lykken i spejlet. Går du derimod i noget, du selv sætter pris på, har du nemmere ved at sammensætte outfits, der sidder godt på dig. Se på dig selv frem for din nabo. Så dikterer du selv moden.

Af Max

0 kommentarer

    Deltag i diskussionen

    Kommentar og bedømmelse
    Navn*
    E-mail* (bliver ikke offentliggjort)
       Karakter